2014. június 16., hétfő

Maleficent/Demóna makeup tutorial

Szép napot chubbybunnyk ! ♥ 
/ Jelentem, visszatérek a magyarul való blogoláshoz (nem azért, mert nem tudok angolul, pedig az is igaz:D), mert a jelenlegi helyzet szerint semmi értelme külföldiül karattyolnom ezen a szent helyen. :D Élvezzétek, muhahaha! /
Tegnapelőtt elmentünk anyával megnézni a Demónát moziban, a filmről nem szeretnék hosszan nyilatkozni, mert a pozitívumai kimerülnek Angelina Jolie szépségében, a szép látványvilágban és egy izgalmas alapötletben (amit végül nem sikerült élvezhetően kivitelezni - ennek ellenére tökéletes nyári limonádé-fantasy), de Demóna, azaz Maleficent sminkje eléggé megragadta a fantáziám, úgyhogy most kaptok hozzá egy tutorialt. :)
Kezdjük!

Először is alapozás, természetesen - ezt megteheted a szokásos alapozóddal, de akár egy világosabb fajtával is; Demóna bőre nagyon sápadt, de természetesnek hat, így semmiképpen se kenjünk az egész arcunkra hófehér korrektort/alapozót, és/vagy púdert. Ezután jöhet a highlighting, én a képen kiemeltem nektek pirossal azokat a részeket, ahová világos színű púdert vittem fel, és kékkel, ahova a sötétebbet, alant megtaláljátok a palettán bekarikázva, hogy én mit használtam. Az arccsontokhoz használjunk több, vagy sötétebb barnát, mert a kiálló arccsontok a karakter kinézetének egyik fő jellemzője, így ne spóroljunk a színnel, de vigyázzunk, hogy jól dolgozzuk el, senki nem akarja, hogy azt higgyék, egy szigszalag csíkot ragasztottál az arcodra. :D

Ezután az egész szemhéjunkra vigyünk fel egy fehér/pezsgőszínű szemhéjkrémet (? így hívják magyarul? :D), majd egy világos barack árnyalatot, végül a szemöldökcsontot emeljük ki egy fényesebb pezsgős árnyalattal.

Ugyanazzal a sötétebb színnel,  amit a highlightolásnál használtunk, kiemeljük a mélyítővonalat, és egy pufibb ecsettel a szemöldök vége felé mossuk a színt, ezt a technikát más színnel is alkalmazzuk majd, ettől kapja meg a tekintet azt a csábos, gonosz hatást :D

Ezután használjunk egy halvány aranysárgát, és a szemöldökvonalunk alatt, nagyjából a szemhéjunk közepénél vigyünk fel belőle egy kicsit, ez picit melegebbé teszi a tekintetet (az elgondolás szerint melegebbé teszi, amúgy nem :D).

Ha ezzel megvagyunk, akkor válasszunk ki egy fémes, zöldes fényű szürke szemhéjpúdert, és a mélyítővonalon, illetve közvetlen a szempillánk vonala alatt dolgozzuk el. Ezzel a színnel is tartsunk halványan a szemöldök irányába, mint a barnás árnyalattal.

Az enyém így néz ki.
Az alsó szempillavonal alá se feletsük el vékonyan felvinni ezt a színt!

A következő lépésben tovább mélyítjük a mélyítővonalat (...majdnem tudtál fogalmazni) egy sötétbarna árnyalattal, én ezt választottam hozzá:

Ebből is vigyünk fel egy keveset az alsó szempillavonal alá egy vágott végű ecsettel. Ne húzzuk végig a teljes szempillavonalon, a szem külső csücskétől nagyjából a közepéig. Egész vékony vonal kell csak, mert jobb esetben jól pigmentált, sötét színű barnát választottunk (ugye?! :D).
Húzzuk ki az alsó vízvonalunkat fehér szemceruzával.

Ha ezzel megvagyunk, akkor keressünk egy puha, erős színű fekete szemceruzát, és satírozzuk be vele a szempillánk tövét, majd egy felfelé ívelő kis szárnyat is alkossunk, mintha csak cicás tusvonalat húznánk. Fontos, hogy ne tust, vagy szemhéjfilcet használjunk, mert a vonalnak eléggé elmosottnak kell majd lennie, ami beleolvad a szemhéjpúderbe, vagy hogy magyarázzam. A lényeg, hogy nem tökéletes tusvonalat akarunk, hanem kissé mosott szélű kontúrt a szemünknek. Ha ez kész, menjünk át a rajzolt vonalon egy erős fekete szemhéjpúderrel, ehhez lecsapott végű ecsetet használjunk, és tökéletesítsük a szárnyat. A vonal széleit eldörzsölhetjük az előbb felsorolt okokból. :D
Valahol itt kell tartanunk :D

Most válasszunk ki egy sötétszürke színt, amivel megadjunk a szemünk 'keretét', én ehhez a Naked 1 metalgun árnyalatát választottam. Előnyösebb egy fényes, metálos árnyalatot választani. Ezt a mélyítővonalra, és a szemünk külső sarkába,  -nagyjából oda, ahogy a szemceruzával rajzolt kis szárnyacskánk van - visszük fel, illetve a felső pillák vonalának külső felébe, ha még hangsúlyosabb tekintetet szeretnénk.
Nagyjából így kell kinéznie 
A következő két színt, amit mindjárt prezentálok, a szemhéjunk belső felére, azaz a közepétől a belső szemzug felé visszük fel, illetve újra kiemeljük majd a szemöldökcsontot és a szemöldök vonalát. 


Az egyik egy zöldes fényű ezüstszürke, amit a sötétszürke színüktől egészen a belső szemzugig felviszünk, a másik pedig egy fényes barackos árnyalat, amivel a szemhéjunk középső részét rányaljunk, de csak halványan, és ez kerül a szemöldökvonalunkhoz is.

Ezután vegyük kézbe szempillagöndörítőnket és varázsoljunk magunknak csábos pillákat, értelemszerűen ezután szempillaspirált is használunk.
Én szükségesnek éreztem egy dús, hosszú fekete műszempillát is, ez már ízlés kérdése, de Angelina mindenképpen kapott műpillákat Demóna karakteréhez, így mellé nemigen nyúlhatunk vele. Műpillákkal így áll a dolog:

Oké, tudom, hogy nem vagyok valami félelmetes, de lesz még jobb :D

Ezután rajzoljuk meg a szemöldökünket, nem kell félni, határozott, erős vonalakkal. Lehet sötétbarna, de akár fekete is, én a feketét választottam. Szerintem egy szemöldök megrajzolást senkinek sem kell részleteznem. :D
A telt vörös ajkak pedig; vörös szájceruzával a saját számnál nagyobb, teltebb körvonalakat rajzoltam, majd kitöltöttem. Akivel kegyes volt a természet és alapból szép, húsos ajkai vannak, annak értelemszerűen elég a saját száját körberajzolnia. A felsőajkunkat rajzolhatjuk sarkos szívecskeszerűre. Én ezután egy ecsetes rúzzsal kitöltöttem a vonalakat, de természetesen egy normál rúzs is megteszi. Inkább válasszunk bordós, mint élénkvörös árnyalatot.
Demóna szája nem csillog, viszont fényes, nyirkos hatású, így ha nem rendelkezünk olyan szájceruzával/rúzzsal a megfelelő színben, ami elég zsíros, fényes ehhez (mint ahogy én sem), azt ajánlom az ajkak középső részére pötyögtessünk vörös színű szájfényt, de ne kenjünk be vele az egész ajkunkat.
Ha ezzel megvagyunk, lényegében készen van a sminkünk.
Apró tippek: 
 • Ha száraz, cserepes az ajkunk, érdemes szájbalzsammal, ajakápolóval bekenni, mielőtt elkezdjük a sminket; mire az ajkakhoz jutunk, beszívódik, és előkészíti a terepet a szép vörös ajkakhoz.
 • Az arccsontok kontúrozásánál egy halvány fekete csíkot is húzhatunk, de ezt nagyon alaposan dolgozzuk el, így még mélyebb, szürkésebb keretet adunk az arcunknak.
ezeket használtam
Képek:


4 megjegyzés:

 1. jajj de jó, köszi, ezt lehet hogy valamikor kipróbálom *-*
  ilyen smink tutorialt csinálj még nyugodtan tök jó és érthető x3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha kipróbálod feltétlen mutasd majd meg! :) Szívesen!
   És nyugodtan ajánlhattok karaktereket, szívesen megvalósítom őket képességeim szerint! :D

   Törlés
  2. úúú, most hirtelen az jutott eszembe, hogy megnéznék egy madame hydra/viper ihletésű sminket, vagy regina (once upon a time, királynőként, ilyesmi: http://1.bp.blogspot.com/-3rczby6USOo/Unga6175w7I/AAAAAAAAARM/ujJZCl6DFfU/s1600/ouat28top-600x350.jpg ) stílus? ha már a dark/evil vonalon mozgunk :D

   Törlés
  3. Mmmm, tetszik, felveszem a listára!;3

   Törlés